april 8, 2022

Geschreven door Benettonb187

Benettonb187

Voorbeschouwing Grand Prix Australië

Na een enerverende seizoenstart, hadden de coureurs 2 weekjes de tijd om bij te komen. Maar inmiddels staan we alweer in de startblokken voor de 3e GrandPrix van het seizoen. Na Bahrein en Saudi Arabië staat nu de GrandPrix van Australië op het programma. Dit semi-stratencircuit was 1996 altijd de start van het seizoen, maar ditmaal is daar vanaf geweken. Vanaf 2014 heeft Lewis Hamilton altijd op pole gestaan in Australië, maar de kans is groot, dat dit jaar iemand anders met de pole ervandoor gaat. In de huidige WK stand staat Charles Leclerc op 1 met 45 punten, gevolgd door Carlos Sainz met 33 punten, en Max Verstappen maakt de top 3 compleet met 25 punten.

Wijzigingen Circuit

Sinds 1996 is het circuit nooit gewijzigd, maar voor deze editie hebben ze behoorlijke wijzigingen doorgevoerd aan het circuit. Het zal veel sneller worden, enkele bochten hebben ze veel breder gemaakt, waardoor de coureurs hier met hogere snelheid doorheen zullen gaan, verder is de chicane tussen bocht 8 en 9, compleet verwijderd. Tot slot een unicum in de F1: 4 DRS zones. Hoewel de berichten kwamen dat DRS mogelijk verbannen zou kunnen worden, hebben we er nu dus meer dan ooit. Ondergetekende is erg benieuwd wat dit gaat brengen. Want al zijn er 4 DRS zones, er zijn maar 2 detectie punten, en dat maakt het wel extra bijzonder.

Tussenstand teams en coureurs

Inmiddels zijn er dus 2 races geweest, en kunnen we een voorzichtige tussenstand opmaken. Duidelijk is dat Ferrari en Red Bull de zaakjes goed op orde hebben. Ondanks de uitval in de slotfase van beide Red Bulls in Bahrein, zag de betrouwbaarheid in Saoedi Arabië er weer prima uit. We zullen weer gaan zien wat Perez kan gaan brengen. Want hij maakt een zeer goede indruk op het moment. Wanneer die VSC niet vlak na zijn stop was geweest, had hij de wedstrijd zo maar eens kunnen winnen! Mercedes blijft last hebben van porpoising en instabiliteit. De verwachting is dat ze dit niet zomaar 1, 2, 3 hebben opgelost. Maar wanneer ze het hebben opgelost…. dan kan het zomaar zijn dat ze niet meer te houden zijn. Haas, zag er wederom goed uit in Saoedi Arabië. Wederom een paar puntjes voor de Amerikanen, waarbij gezegd moet worden dat het verschil tussen de rijders schrijnend is. Mick moet heel hard aan de bak! Tot slot bespreek ik McLaren. Zij gaan door een diep dal. Ook zij zullen alle zeilen moeten bijhalen om resultaten te gaan boeken.

Het weer

Dan tot slot: wat gaat het weer ons brengen? De eerste 2 races werden in het droog verreden, gaat dat in Australië anders zijn? Waarschijnlijk worden alle sessies onder droge omstandigheden verreden, al is er een kleine kans op regen gedurende de race. Er is in ieder geval weer genoeg om naar uit te kijken! Veel plezier alvast!

Je mist alles! Kom gezellig naar onze Discord!

Wil je discussiëren over de inhoud van dit bericht? De auteur en anderen zijn op discord te vinden!
DISCORD