juni 11, 2022

Geschreven door Benettonb187

Benettonb187

Voorbeschouwing Grand Prix Azerbeidzjan

Alweer de 7e Grand Prix van 2022 staat op het programma. We gaan racen door het historische stadcentrum van Bakoe. De race aan de Kaspische zee staat alweer sinds 2016 op de kalender. Deze werd verreden onder de naam European Grand Prix, maar sinds 2017 is de race hernoemd naar de Grand Prix van Azerbeidzjan. In het voorprogramma van de Formule1 rijd al sinds het begin de Formule2, en alhoewel de eerste F2 race een hele spectaculaire was, was de eerste F1 race een behoorlijk saaie editie, waar weinig gebeurde. Maar eerlijk is eerlijk we hebben hier sindsdien vele spectaculaire races gehad. Laten we hopen dat deze editie ook zo spectaculair wordt.

VT1 en VT2

Inmiddels zijn VT1 en VT2 achter de rug, laten we eens een blik werpen op de resultaten. Bij VT1 eindigde Perez als snelste gevolgd door Leclerc en Verstappen. Helaas had Verstappen wederom problemen met zijn DRS. Maar bij Red Bull zijn ze ervan overtuigd dat ze de problemen kunnen oplossen… Laten we het hopen, want problemen met de DRS hebben we teveel gezien dit en vorig jaar. Dan VT2. Hier was Charles Leclerc de snelste, gevolgd door Perez en Verstappen. Het moet gezegd worden dat Carlos Sainz dichtbij de tijd van Leclerc kwam, maar op het einde van zijn ronde van het gas afging.

Achterveld

Wanneer we kijken naar het achterveld, konden we zien dat Mick Schumacher weinig meters kon maken in VT1. Reeds in de eerste minuten van VT1, moest hij zijn Haas langs de kant neerzetten, en in de slomo’s konden we de reden zien. De vloeistoffen liepen aan alle kanten uit zijn wagen. Ook collega Latifi kon maar weinig rondjes afleggen. Slechts 7 rondjes stonden er op de teller na VT1. McLaren had het ook lastig. Lando Norris kwam nog tot de 11e positie, maar teamgenoot Daniel Ricciardo vinden we terug op P18 op 3,3 seconden van de top.
VT2 Voor Latifi verloopt VT2 ook niet naar wens. Alhoewel hij 25 rondes kan afleggen, komt hij niet verder dan de 20e plek, op 0,8 seconden van teamgenoot Albon. Dat moet pijn doen. Daniel Ricciardo had het ditmaal wel iets beter voor elkaar en kwam tot de 14e plek, op 0,3 seconde van teamgenoot Norris.

Vooruitzicht race

Wat kunnen we verwachten van de race? Ferrari lijkt wederom heel snel over 1 enkele ronde, maar over de langere runs lijken Verstappen en Perez de overhand te hebben, waarbij Verstappen wat sneller lijkt. Wat betreft het weer hoeven we niet veel te verwachten. Het wordt een mooie droge race.

Je mist alles! Kom gezellig naar onze Discord!

Wil je discussiëren over de inhoud van dit bericht? De auteur en anderen zijn op discord te vinden!
DISCORD