augustus 25, 2022

Geschreven door Benettonb187

Benettonb187

Voorbeschouwing Grand Prix België.

Eindelijk! De zomerstop is eindelijk ten einde gekomen! Wat hebben de fans lang moeten wachten voordat ze eindelijk weer eens de ronkende motoren kunnen horen. Dit weekend staat de Grand Prix van België op het programma, op het iconische circuit van Spa-Francorchamps. Helaas is het waarschijnlijk de laatste keer dat het circuit de Formule 1 zal verwelkomen. Een groot gemis wat mij betreft op de kalender.
Wat is de huidige stand op de kalender? Verstappen op kop in het kampioenschap, met een voorsprong van maar liefst 80 punten. Je zou zeggen dat het kampioenschap hem niet meer kan ontgaan. Maar ja, dan moet er wel heel veel gebeuren in het 2e deel van het kampioenschap. Mogelijk kunnen de regelwijzigingen die dit weekend van kracht worden hier wat aan doen. Wat behelzen deze wijzingen? 1. De stijfheid van de vloer wordt vergroot, waardoor hij dus minder flexibel wordt. 2. Er wordt gemeten hoeveel de bolides stuiteren. Wanneer dit beneden een vastgestelde norm blijft, is de bolide veilig. Indien de bolide daarbuiten komt, zal de afstelling van de wagen veranderd moeten worden. Uiteindelijk kan de coureur eventueel worden gediskwalificeerd. Maar zover zal het hoogstwaarschijnlijk niet komen.
Dan over het circuit, wat weten we hierover? Het circuit heeft maar liefst een lengte van 7.004 kilometer. De meest fameuze bocht is uiteraard Eau Rouge. De razend snelle links rechts links combinatie geeft altijd weer mooie plaatjes. Aangezien het circuit midden in de Ardennen ligt, speelt het weer heel vaak een grote rol. Dit hebben we vorig jaar uiteraard kunnen meekijken, toen er door zeer langdurige regenval de wedstrijd ruim 4 uur duurde, en maar liefst 3 rondes werden afgelegd. Max Verstappen werd afgevlagd als winnaar, George Russell als 2e, en Lewis Hamilton completeerde het podium.
Wat zijn de weersvoorspellingen voor dit jaar? De voorspellingen zijn erg wisselvallig, op dit moment wordt er regen voorspeld op alle dagen. In wat voor hoeveelheden dit gaat vallen, geven de voorspellingen nog geen goed beeld over. Laten we hopen dat we dit jaar wel meevalt, en we een mooie wedstrijd gaan beleven.

Je mist alles! Kom gezellig naar onze Discord!

Wil je discussiëren over de inhoud van dit bericht? De auteur en anderen zijn op discord te vinden!
DISCORD