juni 29, 2022

Geschreven door Benettonb187

Benettonb187

Voorbeschouwing Grand Prix Engeland

En zo zijn we weer terug in Europa. De race waar de rivaliteit tussen Verstappen en Hamilton vorig jaar tot het kookpunt kwam. Verstappen die op hoge snelheid de banden in knalde, en Lewis Hamilton die vrolijk met de vlag zat te zwaaien na zijn overwinning. Zo anders is het dit jaar. Inmiddels heeft Verstappen een behoorlijk voorsprong gepakt in het kampioenschap. Zijn voorsprong bedraagt inmiddels 46 punten op teamgenoot Sergio Perez, en 49 punten op Ferrari coureur Charles Leclerc. Toch kan je wel constateren dat de betrouwbaarheid van Red Bull af en toe ook te wensen overlaat. Zowel Verstappen als Perez zijn nu beiden 2x uitgevallen. De Grand Prix van Canada was voor Perez al snel over doordat zijn versnellingsbak de geest gaf.

Mede door het uitvallen van Perez, en de grid straf van Charles Leclerc, deed Mercedes goede zaken in het kampioenschap. Eindelijk mocht Lewis Hamilton weer eens het podium betreden. Maar nu zijn we dus weer teruggekeerd in Engeland. Ferrari zou hier weer erg sterk voor de dag moeten kunnen komen. Laten we het hopen. Het zou immers goed voor het kampioenschap zijn, om weer eens iemand anders op het hoogste treedje te hebben staan in plaats van Max Verstappen.

Circuit historie

Silverstone staat al sinds jaar en dag op de F1 kalender. Eigenlijk kunnen we ons geen Formule1 jaar voorstellen zonder dit mooie circuit op de kalender. De prachtige snelle bochten Maggots, Becketts en Chapel. Het lange Hangar straight. Vale en Abbey. Even een opsomming van bekende namen op dit legendarische circuit. Het circuit diende oorspronkelijk als vliegveld voor bommenwerpers in de tweede wereld oorlog. Maar is sinds 1950 decor voor de Britse Grand Prix. In de begin jaren werd de Grand Prix nog afgewisseld tussen verschillende circuits. De Grand Prix werd onder andere afgewisseld tussen Silverstone, Brands Hatch en Aintree. Maar de laatste keer dat de Grand Prix niet op Silverstone werd verreden was in 1986. Wanneer we een blik werpen op de bijzondere momenten, dan komen we er toch wel meerdere tegen: 1994, de crash tussen Hill en Schumacher, waarbij Hill veel te laat een gat in dook dat er eigenlijk helemaal niet was.

2003, waarbij er opeens een man op de baan verscheen. 2017, waarbij beide Ferrari’s lekke banden kregen, en ten slotte de penalty van Michael Schumacher, die hij in de allerlaatste ronde inloste, terwijl hij al gefinisht was. Kortom een prachtige baan, met veel historie.

Komende race

Er staat weer veel op het spel. Charles zal snel races moeten gaan winnen, wil hij nog kans maken. Alhoewel hij roept dat hij zich geen zorgen maakt, kan het niet zo zijn dat hij er momenteel relaxed in staat. De druk zal groter worden naarmate het seizoen vordert. Maar Ferrari zal zich moeten verbeteren. Minder fouten maken en bovenal betrouwbare auto’s moeten geven aan hun coureurs. Alleen op die manier blijft het kampioenschap spannend. Kijken we naar het middenveld, en pakken we Yuki Tsunoda eruit, hij kan het zich niet veroorloven om knullige fouten als in Canada te maken. Dit kost het team dure punten. Hij zal zich van zijn beste kan moeten laten zien. En dan Haas. Ai wat een vervelende race is Canada geweest voor het kleine team. Starten vanaf positie 5 en 6, en dan met 0 punten thuis komen. Ook hier speelde betrouwbaarheid een grote rol. Schumacher kon de wedstrijd niet uitrijden, en Kevin Magnussen was iets te fanatiek bij de start, en moest zijn vleugel wisselen. Uithuilen en overnieuw beginnen. Er zijn weer genoeg elementen wat het een interessante wedstrijd zal maken.

Het weer

Momenteel wordt er voor de vrijdag en zaterdag wat buien voorspeld maar de voorspelling is dat het zondag droog blijft.

Je mist alles! Kom gezellig naar onze Discord!

Wil je discussiëren over de inhoud van dit bericht? De auteur en anderen zijn op discord te vinden!
DISCORD