september 10, 2022

Geschreven door Benettonb187

Benettonb187

Voorbeschouwing Grand Prix Italië

Benvenuti signore e signori, ragazzi e ragazze Oftewel: Welkom dames en heren, jongens en meisjes. Dit weekend zijn we aangekomen in Italië, op het iconische circuit van Monza, ook wel genoemd: Temple of speed. Het wordt meer en meer duidelijk hoe het kampioenschap zich gaat ontvouwen. Verstappen met een immense voorsprong Charles Leclerc en Sergio Perez, en dat zonder dominantie. We hebben zeer mooie wedstrijden mogen aanschouwen, en met uitzondering van België kunnen we niet zeggen dat Verstappen tijdens de wedstrijden dominant is.

De tussenstanden

Bij Ferrari blijft het rommelen aan alle kanten. En het ziet er niet naar uit dat dit snel zal verbeteren. Voor dit weekend hebben ze in ieder geval zich een camouflage kleur aangemeten, waarschijnlijk om ervoor te zorgen dat ze niet als Ferrari worden herkend, als het weer eens mis gaat. Wanneer Ferrari de punten laat liggen, is Mercedes er als de kippen bij om de kruimels op te rapen. George Russell staat momenteel slechts 13 punten achter op Leclerc en Perez, en heeft een voorsprong van 13 punten op achtervolger Sainz. Hamilton staat dan weer 20 puntjes achter op de Spanjaard. Dit kan nog wel eens erg spannend gaan worden, mochten ze bij Ferrari blijven aanmodderen.

Wanneer we kijken naar de tussenstand bij de constructeurs zit er tussen Ferrari en Mercedes een gat van maar 30 puntjes. Ook hier gaat de strijd volop door. Het moet ook hier heel raar lopen, wil Red Bull de titel uit handen geven.

Vorige edities

Het circuit staat inmiddels voor de 71e keer op de kalender. En de laatste 2 edities waren spectaculair te noemen. Vorig jaar won wonder boven wonder Daniël Ricciardo, nadat Max Verstappen bovenop de Mercedes van Lewis Hamilton belande in de Variante del Rettifilo. 2 jaar geleden was het Pierre Gasly die de wedstrijd wist te winnen na een spannende slot finale met in zijn kielzog Carlos Sainz in de McLaren. In 2022 zijn de vooruitzichten wel wat anders, de verwachtingen zijn dat Red Bull net zoals in Spa wel eens het weekend kan gaan domineren. Het is al bekend dat er een aantal coureurs grid straffen zullen gaan krijgen. Waaronder Lewis Hamilton en Carlos Sainz. Beiden krijgen een nieuwe motor. Van Verstappen wordt verwacht dat hij geen grid straffen zal gaan krijgen.

Het weer

Dan ten slotte het weer. Het weekend ziet er wederom droog en zonnig uit, Alhoewel er op vrijdag ochtend nog wel een buitje kan gaan vallen. Genoeg om naar uit te kijken!

Je mist alles! Kom gezellig naar onze Discord!

Wil je discussiëren over de inhoud van dit bericht? De auteur en anderen zijn op discord te vinden!
DISCORD