oktober 7, 2022

Geschreven door Kriebelkous

Kriebelkous

Voorbeschouwing Grand Prix Japan

Zondag ochtend voor het rijzen van de zon gaat de race van start op 1 van de meest iconische circuits op de kalender. Het Suzuka International Racing Course zal mogelijk het strijdtoneel worden waar onze landgenoot zijn 2e titel binnen gaat halen. En wat voor strijdtoneel. Dit zogenaamde old school circuit van 5.807 kilometer heeft naar mijn mening de meest vloeiende linten asfalt van de kalender en de grote afwezige op de voorgaande kalenderjaren. De 18 bochten die de coureurs 53 keer gaan beproeven geven samen met de rechte stukken een grand prix lengte van 307,471 kilometer. Het circuit heeft 2 prima inhaal mogelijkheden in bocht 11 en bocht 16 & 17 die samen de chicane maken.

Wat is er nodig?

Max kan zichzelf dit weekend een groot plezier doen door de race te winnen en de snelste ronde neer te zetten. In dat geval is hij kampioen. Ongeacht de uitslagen van anderen. Als Max wint zonder snelste ronde mag Leclerc geen 2e plek in handen krijgen. Als max niet wint wordt het allemaal een stuk theoretischer. Eigenlijk is een Red Bull 1-2 finish het droomscenario. Max lijkt er zelf redelijk ontspannen onder te zijn. In het koppie zit het allemaal wel snor.

Het weer

Het hele weekend is het al nat. De verwachting is op dit moment dat de race droog zal starten en er wellicht wat regen kan vallen aan het laatste deel. De kans op regen staat nu op 40% Als de regen valt zal het lang vochtig blijven. De tempratuur zal rond de 16 graden zijn en de zon lijkt zich de hele dag achter de wolken te verstoppen en er is een windkracht 3 voorspeld. De wind lijkt na de kwalificatie 180 graden te draaien. Dit kan in het begin van de sessie wellicht zorgen dat de heren de rempunten moeten aanpassen maar is niet van een kracht dat het echt problemen op zal leveren.

De fans

De japanse fans zijn… anders.. De petjes met de voorvleugels zijn in de laatste jaren uitgegroeid tot complete schaalmodellen met bewegende wielen en functionerend DRS systeem. Japanners gaan all-in. Het is een groot feest, maar dan zonder dat er fakkels op de baan terecht komen.

Jules

tout avec Jules.

Je mist alles! Kom gezellig naar onze Discord!

Wil je discussiëren over de inhoud van dit bericht? De auteur en anderen zijn op discord te vinden!
DISCORD