mei 3, 2022

Geschreven door Benettonb187

Benettonb187

Voorbeschouwing Grand Prix Miami

En dan zijn we alweer aangekomen bij race 5. De Grand Prix van Miami. Na Cota de 2e Grand Prix op Amerikaans grondgebied. Na enkele jaren op zoek te zijn geweest naar een geschikte locatie om een Grand Prix te organiseren in Miami, is besloten om op het terrein van het Hardrock stadion een circuit aan te leggen. Er wordt alles aan gedaan om de show zo groot mogelijk te maken. Met als top is er een complete haven aangelegd. Nou het water ontbreekt. Maar goed waar het echt om draait is natuurlijk de race zelf. Zal de baan garant staan voor spektakel? Op papier ziet de baan er redelijk snel uit. 3 rechte stukken, met DRS, en 2 korte bochtige secties. Waar de DRS detectie punten liggen, is op het moment van schrijven nog onbekend.

Duels tussen coureurs

Wat staat er op het spel? Max Verstappen lijkt het momentum naar zich toe te hebben getrokken. Waar Charles Leclerc, een zeer respectabele voorsprong van ruim 40 punten had, maakte hij in Imola een kostbare fout, waardoor zijn voorsprong geslonken is naar 27 punten. Max Verstappen was oppermachtig in Imola, en ook Sergio Perez maakte een zeer degelijke indruk. Dan hebben we nog Carlos Sainz. Wat een pech heeft hij gehad in Imola, na een touché met Daniel Ricciardo, belandde hij in het grind, en daar kon hij niet meer uit komen. Hopelijk begint het niet te veel te knagen, en vraagt hij teveel van zichzelf. Mercedes bijft het slecht doen, en daar verwacht ik ook niet al teveel van in Miami.

Onder druk

Mick Schumacher en Nicolas Latifi zijn momenteel de enige coureurs zonder punten. En hun stoeltje staat dan ook onder grote druk. Van Nicolas Latifi gaat het gerucht rond dat hij zal worden vervangen door Oscar Piastri. Hij zal zich van zijn beste kant moeten laten zien, wil hij zijn stoeltje behouden. Ook over Schumacher gaan geruchten, maar die zinspelen meer over volgend jaar.

Gevechten tussen constructeurs

Kijken we naar de teams, dan zien we dat McLaren, de weg naar boven gevonden lijkt te hebben. Red Bull heeft de betrouwbaarheid hopelijk definitief op orde, en Haas blijft ook opvallen met goede prestaties. We zien een duidelijke voorsprong van Ferrari en Red Bull ten opzichte van Mercedes. Het is vooral spannend rond Ferrari – Redbull, en tussen de groep Alfa Romeo, Alpine, Alpha Tauri en Haas F1. Hier zitten slechts 10 punten tussen.

Weersverwachting

Wat kunnen we verwachten van het weer? Miami, waarbij je denkt aan hagelwitte stranden, blauwe zee, en mooie dames. Maar dit weekend kan je meer denken aan paraplus, regenjassen en onweer. Het ziet er momenteel niet erg mooi uit. 1 voordeel: de haven kan wel wat echt water gebruiken….

Je mist alles! Kom gezellig naar onze Discord!

Wil je discussiëren over de inhoud van dit bericht? De auteur en anderen zijn op discord te vinden!
DISCORD