maart 25, 2022

Geschreven door Benettonb187

Benettonb187

Voorbeschouwing Grand Prix Saoedi-Arabie

Het seizoen is nog maar net van start gegaan, en nog geen week later staan de eerste vrije trainingen alweer op het programma. Wat voor race hebben we achter de rug! En nu dus de vraag wat staat ons deze keer te wachten? Even een resume van de vorige race: Ferrari is zeer goed van start gegaan in dit kampioenschap. Charles Leclerc reed soeverein naar de overwinning. Al had Max Verstappen wel met enkele ongemakken te kampen tijdens de race. Red Bull was snel maar onbetrouwbaar. Beide coureurs vielen in de slotrondes van de race uit. Mercedes was betrouwbaar, maar had veel last van porpoising en instabiliteit. McLaren was veel te langzaam. Ze kwamen niet verder dan een 13e en 18e plaats. Maar wat te denken van Kevin Magnussen? Wat een geweldige race heeft hij gereden. Waar Haas vorig jaar nooit in de buurt kwam van de punten, heeft Kevin er in de eerste race meteen 10 behaald. Met een kleine kanttekening dat hij hiervoor wel wat geluk heeft gehad door het uitvallen van zowel Verstappen als Perez.

Verwachtingen van de teams

Maar dit ligt achter ons, en de volgende race staat op het programma. We zijn inmiddels gearriveerd in Saoedi Arabie. Het razendsnelle circuit in het midden oosten, is voor de 2e keer gastheer van de Formule1. Vorig jaar was een spectaculaire race. Zal het dit jaar net zo’n spannende race worden? Hoewel het circuit dus pas voor de 2e keer op de kalender staat, hebben ze hem wel al aangepast nadat diverse coureurs hun zorgen hadden geuit over de veiligheid.
Zo zijn de muren in bochten 2 en 3 verder naar achter geplaatst, dit betreft de bochtencombinatie waar vorig jaar Perez de muur in ging. Dit zelfde hebben ze gedaan voor bocht 14, 21 en de laatste bocht waar Max Verstappen de muur in ging tijdens zijn sensationele kwalificatierun. Verder is het circuit gelijk gebleven. De verwachting is dat het nu zelfs nog iets sneller zou kunnen zijn dan vorig jaar. Dat gaat wat beloven!
Zou RedBull erin geslaagd zijn om de betrouwbaarheid te verbeteren? Dit is essentieel, want alhoewel het kampioenschap nog lang duurt, zou nog een uitvalbeurt wel eens zeer pijnlijk kunnen worden voor het kampioenschap. Momenteel hebben ze een achterstand van 44 punten op Ferrari, dat mogen ze niet verder laten oplopen. Waar RedBull dus de aandacht op betrouwbaarheid moet houden, moet McLaren vooral de performance onder de loep nemen. Hopelijk kunnen ze een beetje aanhaken, want op deze manier kan het niet lang doorgaan! Ferrari dan: Kunnen zij nogmaals dominant zijn. Zou het zo maar eens het eerste kampioenschap sinds 2007 kunnen worden? Kimi Raikkonen was de laatste kampioen, maar kan Leclerc zijn opvolger worden? De tifosi zitten er met smart op te wachten! Wat kan Mercedes? Kunnen zij het porpoising probleem oplossen? En uiteraard de algehele stabiliteit oplossen. Want ze zullen absoluut niet tevreden zijn geweest met een derde en vierde plaats. Maar we weten wat Mercedes kan.

De coureurs

Voor mij de grote vraag: Kan Kevin Magnussen zijn stunt van vorige keer nogmaals herhalen? En wat te denken van Mick, zoon van de grote Michael Schumacher. Winnaar van de F3 en de F2. Zou hij in de voetsporen kunnen treden van zijn vader. Nou.. eerlijk gezegd lijkt het daar niet op. Vorig jaar was hij sneller dan zijn teamgenoot Nikita Mazepin, maar ook niet meer dan dat. En tja, dan tijdens de eerste race, zo op achterstand worden gereden door je teamgenoot…. Dat ziet er gewoon niet goed uit. Hij mag wel heel snel iets uit de hoge hoed toveren wil hij nog indruk maken op de teams. Het blijkt maar: Een naam heeft voordelen, maar als het er echt om gaat, zijn ze allemaal gelijk.
Dan hebben we nog Nico Hulkenberg. Hij mag nog een keer in de bolide stappen van Aston Martin. Het vorige weekend was hij erg sterk. Hopelijk kan en mag hij er dit keer wederom staan. We wachten af. Genoeg om naar uit te kijken wederom!

Je mist alles! Kom gezellig naar onze Discord!

Wil je discussiëren over de inhoud van dit bericht? De auteur en anderen zijn op discord te vinden!
DISCORD