mei 18, 2022

Geschreven door Benettonb187

Benettonb187

Voorbeschouwing Grand Prix Spanje

En zo zijn we eindelijk echt in Europa aangekomen. Na de enorme show van Miami, krijgen we nu gelukkig weer normaal racen te zien. Normaliter is Spanje de eerste Grand Prix waar de grote upgrade pakketten op de wagens geschroeft worden. Maar of dat dit jaar ook zo zal zijn is nog maar afwachten. Door het budgetplafond zou het heel goed kunnen zijn dat de verdeling van de upgrades geheel anders gaat lopen dan in vorige jaren het geval was. Volgens geruchten heeft Red Bull bijvoorbeeld reeds 75% van het upgrade budget verbruikt in de eerste 5 races van het seizoen. Maar dit zijn slechts geruchten. Wat heeft Ferrari nog achter de hand? Want het is overduidelijk dat RedBull het momentum heeft. Na 2 dominante overwinningen zou het voor Ferrari mooi zijn wanneer zij ook weer een overwinning kunnen bijschrijven. En niet alleen voor Ferrari, maar ook voor de neutrale F1 kijker. Tevens gaan de geruchten dat Mercedes een upgrade pakket meebrengt wat het porpoising zou moeten gaan verhelpen. Maar of het voldoende is om aan te haken?

Historie Grand Prix Barcelona

Wat kunnen we zeggen over dit circuit? Uiteraard heeft iedereen 2016 nog in zijn geheugen gegrift staan. In de openingsronde rijden Rosberg en Hamilton elkaar van de baan af. En na een spannende slot fase gaat verstappen er met zijn eerste overwinning vandoor. Hoeveel anders is 2022. Verstappen heeft inmiddels 63 podiums aan elkaar geregen, 23 overwinningen op zijn naam staan, en 1 kampioenschap. Doorgaans is de Grand Prix van Spanje niet de meest spannende wedstrijd van het jaar, mede door het vele testwerk wat er verricht wordt op de deze baan. De teams hebben alle informatie al van deze baan, waardoor er doorgaans weinig spannende uitslagen zijn. Alhoewel vorig jaar de baan licht aangepast is, maakte dat weinig uit qua spanning. Maar goed, dit jaar hebben we de aangepaste auto’s, en in de eerste races werd duidelijk dat de wagens elkaar beter kunnen volgen. Dus laten we hopen dat de race dit jaar ook spannend wordt.

Balans na 5 races

Wanneer we kijken naar de race in Miami, konden we duidelijk zien dat de RedBull oppermachtig was. Hopelijk kan Ferrari het tij keren, waardoor we toch weer spannendere races krijgen. Want hoewel Verstappen op achterstand staat, komt hij zienderogen dichterbij. Het zijn nog maar 19 puntjes, en als hij zo doorgaat, is dat in 3 wedstrijden dichtgereden. Wanneer we kijken naar het verloop van het kampioenschap kunnen we beginnen om een voorzichtige balans op te maken: Red Bull en Ferrari hoeven we het niet echt over te hebben. Vooral Red Bull is zeer sterk onderweg aangezien Verstappen reeds 2x uitgevallen is, en Perez ook al 1 keer. Toch staan ze alweer 2 en 3 in het kampioenschap. In tegenstelling tot bijvoorbeeld Carlos Sainz. Is 1x uitgevallen, maar komt tot op heden niet verder dan de 5e plek in het kampioenschap. Hij mag echt hard aan de bak gaan om bij de top aan te haken. Na een slechte start, gaat het inmiddels ook beter met McLaren. Al mag ook Ricciardo snel aan de bak om aan te haken bij zijn teamgenoot. De grote tegenvallers zijn wat mij betreft Stroll, die ondanks 2 gemiste races door Sebastiaan Vettel 3 plekken lager staat in het kampioenschap. Verder zoals al vaker benoemd voldoen Schumacher en Latiffi ook niet om hun plek in de formule1 te kunnen verantwoorden.

Nyck de Vries

Dit weekend staan er tijdens FP1 maar liefst 2 Nederlandse coureurs aan de start. Nyck de Vries mag namelijk zijn opwachting maken in de koningsklasse. Hoewel hij al enkele jaren verbonden is aan Mercedes, heeft zijn opwachting lang geduurd. Laten we kijken of hij een sterke indruk kan achterlaten. De Nederlandse fans kunnen niet wachten om hem aan het werk te zien! Geruchten gaan rond in de Racetalk Discord chat dat diverse leden al Nyck de Vries shirts aangeschaft hebben!

Weerbericht

Zoals de meeste keren, zien de berichten er weer voortreffelijk uit. 3 dagen zon, vanuit die hoek hoeven we geen verrassingen ter verwachten in ieder geval. Dan wordt mogelijk de vraag hoe houden de banden het? En zullen de coureurs wederom doodop de wagens uitklimmen achteraf? Laten we hopen op een mooie race!

Je mist alles! Kom gezellig naar onze Discord!

Wil je discussiëren over de inhoud van dit bericht? De auteur en anderen zijn op discord te vinden!
DISCORD