juli 21, 2022

Geschreven door Benettonb187

Benettonb187

Voorbeschouwing Grand Prix van Frankrijk

En zo zijn we aanbeland bij de 2e helft van het kampioenschap 2022. Dit weekend staat in het teken van de GrandPrix van Frankrijk op het circuit van Le Castellet. Het circuit meet in totaal 5.842 kilometer en heeft in totaal 15 bochten. Het circuit heeft in totaal 14 keer op de formule 1 kalender gestaan. De eerste periode was van 1971 tot en met 1990 (uitgezonderd 1985), en de 2e periode was van 2018 tot heden. De layout is over het algemeen genomen ongewijzigd in al die jaren, alleen nadat het opgekocht was door ex Formule1 baas Bernie Ecclestone, heeft er een uitgebreide verbouwing plaats gevonden. Er werd onder andere een complete sprinkler installatie aangebracht op het circuit, zodat er op elk moment onder alle situaties getest kon worden. In die tijd was er ook een naamswijziging. Het circuit ging door het leven als High Tech Test Track. Maar sinds de terugkeer van de Formule1 is de oorspronkelijk naam weer aangenomen.

Formule 1

Sinds 2018 staat dus de Formule1 weer op de kalender, waar de eerste 2 edities (2018, 2019) niet de allerbeste show lieten zien, was de editie van 2021, zowaar een mooie. Na een mooi tactisch steekspel, kon Red Bull coureur Max Verstappen de overwinning naar zich toetrekken. Met een mooie inhaalactie bij de chicane op het Mistral rechte stuk, verschalkte hij op de baan concurrent Sir Lewis Hamilton.

Kleurrijk

Het circuit staat bekend om zijn kleurrijke belijningen in de kleuren blauw en rood. De blauwe belijning bestaat een mix van asfalt en wolfraam, en is bedoeld om de auto’s meer af te laten remmen, de rode belijning heeft een schurend oppervlak wat de auto’s nog meer moet afremmen. Het circuit heeft maar liefst 167 layout mogelijkheden! De kortste variant heeft een lengte van 0.826 km, de meest uitgebreide variant behelst de volledige 5.861km. Het GrandPrix circuit heeft zoals gezegd een lengte van 5.842 kilometer.

Het weer

De laatste Grand Prix’s zien de Ferrari’s er erg sterk uit, tenminste wanneer we kijken naar de snelheid, waar ze niet in uitblinken is de betrouwbaarheid. En wanneer we kijken naar de vooruitzichten, ziet het er op dat vlak niet goed uit voor Ferrari, want betrouwbaarheid en hoge temperaturen zijn geregeld geen goede combinatie gebleken. De vooruitzichten houden rekening met 3 hete dagen. Zowel de vrijdag als de zaterdag wordt er rekening gehouden met 33 graden, op zondag een graadje minder namelijk 32. De neerslag kans is minder dan 1%. Het zal de vraag zijn hoe de banden het uit gaan houden. Wanneer we naar afgelopen wedstrijd op de Red Bull Ring kijken, had Red Bull erg veel last van degradatie van de banden. Hierin was Ferrari duidelijk de betere van de 2. Volgens de berichten heeft Red Bull dit wel weten op te lossen

Je mist alles! Kom gezellig naar onze Discord!

Wil je discussiëren over de inhoud van dit bericht? De auteur en anderen zijn op discord te vinden!
DISCORD