Over Ons

Wie zijn wij?

Wij zijn racetalk.nl. Een website gemaakt door een groep autosportliefhebbers.

Waar komen we vandaan?

Van ver. Op een simpele chat op een F1 nieuws website hebben we elkaar grotendeels leren kennen. Nadat de groep groot genoeg was geworden, we tegen de beperkingen van deze simpele chatfunctie aanliepen en het regelmatig gebeurde dat de bots, trolls en storingen voor irritaties zorgde zijn we overgestapt op Discord. Hier zijn we nog steeds te vinden. Kom gerust langs!

Waarom dan deze site?

Grotendeels omdat het kan. Maar ook dit heeft weer een redelijk turbulente oorsprong. Na als groep wat te hebben rondgedwaald op Discord servers en websites. Kwamen ik samen met wat anderen tot de ontdekking dat het belangrijk is om een vaste plek te hebben om ons ook op andere manieren te uiten en de gezamelijke kennis van de autosport om te zetten in blogs, podcasts en analyses. Ook was er vraag om een plek te hebben om de nieuwsberichten welke enkele nieuws websites als RSS feed aanbieden te verzamelen om snel te kunnen zien wat er speelt en wat er nieuw nieuws is. Deze site is dus echt van onze community. De bouwers er van hadden geen ervaring voor ze startte en doen alles hobbymatig. Je vindt dan ook alleen de zaken die wij als groep gebruiken en nodig hebben. We hopen echter dat jij hier ook plezier van zult beleven. 

Kan ik helpen?

Jazeker. Zoals aangegeven is dit een site welke gemaakt is voor en door onze community. Wil je een keer een blog schrijven of meedoen aan de podcast? Kom langs in de chat, leer de mooie karakters daar kennen en ook jij kan ons helpen met het maken van eigen content.

Kan ik hier adverteren?

Misschien. In basis is deze site volledig non-profit. Alle kosten voor het draaiende houden van de site worden betaald uit donaties. Maar heb je nou iets wat echt leuk is en voegt het iets toe aan de site? Dan kan er altijd gepraat worden. We zitten op discord. 

Hoe nu verder?

Ik hoop dat deze plek als anker kan fungeren voor een groep mensen, een uitlaatklep kan zijn voor de creatievelingen en een vorm van identiteit kan geven aan de community.